De Renault 5 Alpine

Woorden schieten te kort

 

 

 'Het neusje van de zalm'. 
Voor de meest verwende rijder, die veel van zijn wagen verwacht. Het summum van sportiviteit, maar ook de meeste geraffineerde luxe.Met zijn racewagen temperament is dit de aangewezen keuze voor mensen die het verschil kennen tussen chaufferen en autorijden.Vol zelfvertrouwen, zich bewust van zijn superieure klasse , zonder uiterlijk vertoon. De Renault 5 alpine zoekt het in de anominiteit.Een biesje langzij ; rood, zwart of zilver. Een stil water met diepe grond . Want achter de schijnbaar rustig uiterlijk schuilt een tomeloze kracht en overwinningsdrang.
 
      een spoilerbumper die de wagen aan de weg doet kleven
 
speciale wielen met brede banden

 

En om dat te berijken zit er het nodige extra op en aan: een spoilerbumper die de wagen aan de weg doet kleven; de speciale wielen met brede banden; de mistlampen in de spoiler; halogeen koplampen en zelfs een gestroomlijnde zijspiegel. Een raspaardje, klaar voor felle actie.

Het geheim van de strijdlustige Renault 5 alpine zit in de viercilinder lijnmotor van 1397 cc, goed voor 67 kw (93 (kp) bij 6400 t/min met een maximaal koppel van 114 nm bij 4000 t/min. De vijfversnellingbak haalt alles eruit wat erin zit. Topsnelheid 175 km/uur, vanuit stilstand de 400 mtr in 17,5 sec, 1000 mtr in 32,5 sec. 
 
67 kw (93 (kp) / 114 nm

 

Prestaties dus, waarmee de Renault 5 alpine goed uit de voeten komt. Zonder slippertjes te maken, want het is een voorwielaandrijver, met schrijfremmen voor, brede banden voor een goed wegcontact, onafhankelijk geveerde wielen voor een goede wegligging in alle omstandigheden. 

2018  Renault 5 Alpine Turbo   globbers joomla templates